Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce eroare a făcut Gică Hagi la începutul carierei de fotbalist: ”Mi le-am luat, de la anumiţi colegi. Am înţeles după aceea” | EXCLUSIV

Ce eroare a făcut Gică Hagi la începutul carierei de fotbalist: ”Mi le-am luat, de la anumiţi colegi. Am înţeles după aceea” | EXCLUSIV

Special

Comentarii

Gică Hagi (59 de ani) este printre cele mai importante nume din istoria sportului din România. Cunoscut drept ”Regele” fotbalului românesc, Hagi a dezvăluit cum a fost începutul carierei sale de jucător şi de ce era ”certat” de colegii de echipă.

Gică Hagi a fost invitatul lui Dan Udrea în rubrica EuroCast 2024, o avancronică Orange Sport dedicată naţionalei României la turneul final de Campionat European din Germania

Pe parcursul acestui proiect, sunt invitaţi oameni care au făcut lucruri importante în ceea ce priveşte prezenţa României la ediţiile anterioare. Emisiunea poate fi urmărită, în exclusivitate, pe canalul nostru de YouTube.

Iar printre aceste personaje relevante este şi Gică Hagi, considerat de cei mai mulţi microbişti drept cel mai bun fotbalist român din toate timpurile.

Acum ai nelimitat minute şi SMS, de la 3€/lună, abonament la portare. Oferta, la Orange

Deşi a cunoscut succesul atât la nivel de echipe de club, cât şi la echipa naţională, Hagi a avut şi momente mai dificile în cariera de jucător. Unul dintre ele a avut loc la început, pe vremea când era una dintre marile promisiuni din Divizia A.

Hagi, despre una dintre erorile tinereţii: ”Am făcut multe repetiţii”

Gică Hagi a povestit că la începutul carierei sale de jucător a fost ”egoist” pe teren, asta pentru că una dintre calităţile sale tehnice cele mai evidente era şutul foarte bun.

Dar, odată odată ce a înaintat în vârstă şi a căpătat experienţă, acest aspect s-a diminuat treptat şi a devenit mult mai generos pe teren cu colegii, pe care, din calitate de mijlocaş ofensiv, ”decar”, i-a servit în nenumărate rânduri cu pase decisive de geniu.

”Asta mi-a zis antrenorul la 11-12 ani când m-a cunoscut. Antrenorul de la juniori mi-a zis cine sunt, ce calitate am şi ce trebuie să exploatez. Mi-a cultivat lucrul ăsta. M-a încurajat, mi-a arătat, mi-a demonstrat şi am făcut multe repetiţii. Se spune că ce bagi de mic, bagi pentru totdeauna. 

Mi-a zis că ai un şut extraordinar. Tu când te întorci spre poartă, trebuie să dai la poartă. De aceea eram şi egoist la început. După aceea, am învăţat pasa finală şi toate celelalte lucruri pe care trebuia să le fac. Ca decar trebuie să dai pase decisive şi goluri.

Eu la început eram egoist, voiam să marchez. Aveam acel şut şi mi le-am luat la început, la Sportul, de la anumiţi colegi, când eram mai tânăr, pentru că eram egoist. Dar, după aceea, uşor-uşor, am înţeles că trebuie să joc şi pentru atacant”, a declarat Hagi, la EuroCast 2024, pentru Orange Sport.

Acum ai 50% pentru 24 luni reducere la abonamente la trecerea de pe PrePay. Oferta, la Orange

De-a lungul carierei de fotbalist, Gică Hagi a evoluat la Farul Constanţa, Sportul Studenţesc, Steaua Bucureşti, Real Madrid, Brescia, Barcelona şi Galatasaray.

Afla mai multe despre: gica hagigica hagi fotbalistsportul studentesceurocastorange sport 

viewscnt
Articole similare