Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Jucătorul de la AS Roma prăbuşit pe teren, Evan N'Dicka, a fost descoperit de un român: ”L-am văzut. Avea un profil foarte interesant. Mă întrebam de ce nu este cu mine” | EXCLUSIV

Jucătorul de la AS Roma prăbuşit pe teren, Evan N'Dicka, a fost descoperit de un român: ”L-am văzut. Avea un profil foarte interesant. Mă întrebam de ce nu este cu mine” | EXCLUSIV

Serie A

Comentarii

Evan N'Dicka (24 de ani), jucătorul celor de la AS Roma prăbuşit pe teren în meciul cu Udinese, din campionatul Italiei, a fost descoperit de un antrenor român, membru al excepţionalei ”Generaţii de Aur”. Acesta a dezvăluit cum a făcut cunoştinţă cu fundaşul central.

Meciul dintre Udinese şi AS Roma, disputat în cadrul etapei cu numărul 32 din Serie A, a fost întrerupt în minutul 72, la scorul de 1-1.

Evan N'Dicka, jucătorul Romei, s-a prăbuşit pe teren. Fundaşul central al oaspeţilor a fost văzut cum îşi duce mâna la piept, de două ori, apoi s-a prăbuşit pe gazon, în minutul 70.

Arbitrul Pairetto a oprit meciul imediat şi a permis medicilor să intre pe teren. Ivorianul de origine franceză a fost scos cu targa de pe teren, conştient, el făcând semne publicului că este în ordine. N'Dicka a fost transportat de urgenţă la spital.

Evan N'Dicka, descoperit de Viorel Moldovan, în Franţa

Înainte să ajungă la AS Roma, Evan N'Dicka a fost antrenat şi de un român. Mai exact, fundaşul central născut la Paris a fost crescut la academia celor de la Auxerre, club la care a fost pregătit şi de Viorel Moldovan.

Fostul mare atacant român a povestit cum l-a descoperit pe N'Dicka, pe vremea când cei doi erau la clubul francez: primul, din postura de antrenor, al doilea, ca tânăr jucător promiţător.

”Când m-am întors, începuse a doua echipă pregătirea şi m-am dus la nişte meciuri amicale şi am descoperit cinci jucători pe care i-aş fi dorit cu mine şi am întrebat de ce nu sunt aceşti jucători cu mine. Am trimis înapoi cinci jucători la echipa a doua şi i-am luat pe cei cinci.

Unul dintre ei este N'Dicka. Este un jucător care cred că după ce am plecat eu, la un interval de un an sau un an şi jumătate, s-a vândut pe o sumă mare, vreo 17-18 milioane, la Eintracht Frankfurt, câştigând Cupa UEFA şi acum este jucătorul lui Roma. 

L-am luat la 16 ani fiindcă l-am văzut având un profil foarte interesant de fundaş central, un stângaci, fizic foarte bun, jucător de culoare şi eu mă întrebam de ce aceşti jucători nu sunt cu mine. Am întrebat conducătorii. Vreau aceşti jucători cu mine şi vreau ca ceilalţi să plece înapoi”, a declarat Moldovan, la emisiunea "Întrebaţi şi voi", de pe YouTube Orange Sport.

Viorel Moldovan a antrenat-o timp de trei luni pe Auxerre, între 20 iunie şi 26 septembrie 2016. Evan N'Dicka a jucat la Auxerre până în anul 2018, atunci când a făcut trecerea spre Germania, la Eintracht Frankfurt.

Alături de nemţi a cucerit Europa League (2022), iar din vara anului 2023 joacă la AS Roma. Până la meciul cu Udinese, unde a suferit nefericitul episod, N'Dicka a jucat la capitolini 27 de partide în toate competiţiile. În prezent, jucătorul Romei este cotat de Transfermarkt.com la 24 de milioane de euro.

Afla mai multe despre: evan ndickaas romaauxerreserie aligue 1viorel moldovan 

viewscnt
Articole similare