Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Oţelul Galaţi, reacţie oficială după acuzaţiile de blat ale lui Mircea Lucescu: ”Ne-au afectat reputaţia, ne-au pus într-o lumină nefavorabilă”. Ce ”solicită cu respect”

Oţelul Galaţi, reacţie oficială după acuzaţiile de blat ale lui Mircea Lucescu: ”Ne-au afectat reputaţia, ne-au pus într-o lumină nefavorabilă”. Ce ”solicită cu respect”

Superliga

Comentarii

Mircea Lucescu (78 de ani) a acuzat două cluburi din România că ar fi câştigat campionatul şi cu ajutor primit din afara terenului, nu doar pe cele întâmplate pe terenul de fotbal.

Mircea Lucescu a făcut o serie de mărturisiri care au făcut vâlvă fotbalul românesc. Afirmaţiile tehnicianului în vârstă de 78 de ani a avut o reacţie surprinzătoare la adresa a două cluburi din România.

Concret, ”Il Luce” a acuzat faptul că atât titlul cucerit de Unirea Urziceni în 2009, cât şi cel câştigat de Oţelul Galaţi în 2011 ar fi fost obţinute în România şi pe alte căi, nu doar pe merite sportive.

Acum ai 50% pentru 24 luni reducere la abonamente la trecerea de pe PrePay. Oferta, la Orange

Afirmaţiile făcute de Mircea Lucescu

”(n.r. V-aţi dorit să mai antrenaţi echipa naţională?) Au mai fost câteva tentative, dar nu am fost foarte decis. Nu vreau să mă mai întorc în trecut. În perioada aia nu era nevoie de mine, la tot ce se întâmpla în fotbalul românesc atunci, cu Mircea Sandu.

Câştigau echipele pe care le voiau ei. Unirea Urziceni a câştigat pentru că a vrut cineva, Oţelul Galaţi a câştigat tot pentru că a vrut cineva. S-au dat bani mulţi atunci. Aşa se spune, aşa am auzit”, a declarat Lucescu, la EuroCast 2024, pentru Orange Sport.

Acum ai nelimitat minute şi SMS, de la 3€/lună, abonament la portare. Oferta, la Orange

La scurt timp, unul dintre cluburile acuzate a reacţionat la adresa lui Mircea Lucescu. Oţelul Galaţi a emis un comunicat oficial în care a respins cu acuzaţiile tehnicianului român şi i-a solicitat să retragă respectivele afirmaţii calomnioase.

Comunicatul oficial al clubului Oţelul Galaţi

”În urma declaraţiilor recente făcute de domnul Mircea Lucescu referitoare la titlul de campioană naţională obţinut de Oţelul Galaţi în sezonul 2010-2011, clubul nostru doreşte să clarifice următoarele aspecte:

SC Oţelul Galaţi respinge categoric orice afirmaţie care pune la îndoială integritatea şi meritul sportiv al titlului de campioană obţinut în sezonul menţionat. Această victorie a fost rezultatul muncii asidue, pasiunii, dedicării şi disciplinei implicate de întregul colectiv al echipei, de la jucători la staff-ul tehnic şi administrativ.

Clubul Oţelul consideră că aceste performanţe sunt reflectarea directă a valorilor noastre: muncă, corectitudine şi respect pentru sport. Reiterăm angajamentul nostru faţă de principiile fair-play-ului şi integrităţii în sport.

De asemenea, subliniem că performanţele obţinute pe teren de echipa noastră în acel sezon au fost conduse şi inspirate de antrenorul Dorinel Munteanu, unul dintre cei mai respectaţi şi valoroşi tehnicieni din fotbalul românesc. Competenţa şi integritatea sa nu pot fi contestate, fapt demonstrat nu doar în perioada respectivă, ci şi în prezent, în noul său mandat la conducerea tehnică a echipei.

În contextul recentelor declaraţii publice ale domnului Mircea Lucescu, care au pus într-o lumină nefavorabilă integritatea clubului nostru, SC Oţelul Galaţi îşi exprimă dezamăgirea şi solicită cu respect retragerea acestor afirmaţii. Ne dorim să menţinem un mediu sportiv bazat pe respect şi corectitudine, unde performanţele sunt recunoscute şi celebrate în mod just. Prin urmare, considerăm că o retractare a declaraţiilor care ne-au afectat reputaţia ar contribui semnificativ la clarificarea situaţiei şi ar reafirma valorile de integritate şi sportivitate pe care comunitatea fotbalistică românească le promovează.

SC Oţelul Galaţi îşi exprimă în continuare respectul faţă de toţi cei implicaţi în fotbalul românesc şi internaţional şi îşi reafirmă dedicarea pentru promovarea unui sport curat şi competitiv”, se arată în comunicatul emis de Oţelul Galaţi, pe site-ul oficial al clubului. 

Unirea Urziceni este o echipă desfiinţată în 2011, în timp ce Oţelul Galaţi, sub îndrumarea aceluiaşi Dorinel Munteanu, este una dintre surprizele plăcute din acest sezon al Superligii, calificată chiar şi în finala Cupei României.

  • Unirea Urziceni a luat titlul în 2009 cu Dan Petrescu antrenor, iar pe banca Oţelului Galaţi era Dorinel Munteanu.

Afla mai multe despre: mircea lucescuotelul galatiunirea urzicenisuperliga 

viewscnt
Articole similare